www.elllobregat.com
Imatge d'arxiu de la Diada Nacional de 1976 a Sant Boi
Ampliar
Imatge d'arxiu de la Diada Nacional de 1976 a Sant Boi

11-S: L’Ajuntament de Sant Boi centre el seu homenatge en l’Assemblea de Catalunya

martes 06 de septiembre de 2016, 11:54h

Les màximes institucions de Catalunya es tornaran a donar cita al voltant de la tomba de Rafael Casanova, a les 10 hores, a l’Església de Sant Baldiri

Si l’ANC i Òmnium han volgut posar ‘a punt’ cinc municipis repartits per tota Catalunya -Salt, Lleida, Tarragona, Berga i Barcelona-, la veritat és que la gran protagonista d’enguany serà Sant Boi. Com ja hem explicat en El Llobregat, diferents convocatòries amb un fort pes polític han estat confirmades ja a la ciutat baixllobregatina, la qual ha traslladat el focus informatiu a la zona metropolitana sud de Barcelona. Una novetat d’aquest any -donat el context polític i el 40è aniversari de la primera Diada Nacional de Catalunya després de la mort de Franco celebrada a Sant Boi- que no enfosquirà en cap cas els actes institucionals que any rere any organitza l’Ajuntament al voltant de la tomba de Rafael Casanova.

Sota el lema ‘Una diada per a la història’, Sant Boi viatja en el temps per celebrar els 40 anys d’aquell 11 de setembre de 1976 que va aplegar a unes 80.000 persones a la ciutat baixllobregatina per demanar, fonamentalment, ‘Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia’. Fou el clam majoritari d’una fita històrica transversal, plural i integradora i que va servir de front unitari per defensar els drets i les llibertat del país d’aquell moment.

Un front que és inexplicable sense el protagonisme de l’Assemblea de Catalunya, un dels organismes convocants d’aquella concentració massiva. Així, recuperant l’esperit d’aquest organisme, Sant Boi rendirà homenatge a l’Assemblea de Catalunya amb una placa commemorativa com a reconeixement al seu paper i reivindicant, com dèiem, el seu caràcter plural i integrador d’aleshores.

El programa previst començarà, com és habitual, a les 10 hores, amb la ofrena floral davant de la tomba de Rafael Casanova, ubicada a l’Església de Sant Baldiri. Més tard, a les 11:30 hores, ja a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà la ballada de Sardanes amb la Cobla Sabadell, que servirà d’aperitiu del plat fort, reservat per la tarda (19:30 hores), a la plaça Catalunya amb l’Acte Institucional pròpiament dit en commemoració del 40è aniversari de la Diada de 1976.

Les principals institucions de Catalunya estaran presents en una plaça que vol oferir la mateixa estampa de 1976. Per aquest motiu, l’Ajuntament fa una crida als assistents perquè portin senyeres a la plaça i als veïns de la plaça perquè guarneixin els balcons també amb la bandera oficial de Catalunya.

Precisament amb la hissada d’una senyera es donarà inici a un acte que comptarà, com en 1976, amb la Coral Sant Jordi per cantar ‘Els Segadors’ i ‘El Cant de la Senyera’ al principi i a la cloenda de l’acte. Pel que fa els parlaments, l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, obrirà els parlaments durant els quals es llegiran textos del recent desaparegut Jordi Carbonell i de l’historiador Josep Benet.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios