www.elllobregat.com

Temps i memòria: Podem recuperar el temps perdut?

viernes 04 de enero de 2019, 04:24h
El pròxim dijous 24 de gener a les 19, ens retrobarem a l’Ateneu Santfeliuenc per parlar d’un tema que de ben segur ens ha ocupat en alguns moments, que en alguna ocasió li hem dedicat un trosset del nostre escàs i atrafegat temps.

Procurem recordar-ho, és un bon motiu de conversa, apassionant i sense final.

Un dels escriptors que hi ha dedicat més planes, i que ha posat per escrit algunes de les imatges més memorables sobre el pas del temps, la memória, els records i les reminiscències que sovint recuperem en el nostre present, que ben aviat esdevindrà passat, va ser Marcel Proust; seva és la immortal magdalena, possiblement la llaminadura que ha fet vessar més quilòmetres de tinta de tota la literatura universal.

Tindrem amb nosaltres en Josep M. Pinto, que des de 2008 ha traduït diversos volums de A la recerca del temps perdut, publicats per Viena Edicions. Ens explicarà de quina manera el temps i la memòria intervenen dins de l’obra del magistral autor, i com poderm llegir les seves pàgines alhora que llegim passatges de la nostra pròpia vida, tal com es proposava Proust al iniciar la seva monumental novela: “No serien, en la meva opinió, els meus lectors, sinó els propis lectors de si mateixos, doncs el meu llibre seria com aquests vidres d’augment que entregava a un comprador l’òptic de Combray, gràcies als quals jo els proporcionava el mitjà de llegir-se a si mateixos”. Marcel Proust, El temps retrobat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios