www.elllobregat.com
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies.
Ampliar
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies. (Foto: UPC)

Castelldefels ON: quan la recerca i la innovació conflueixen amb l’empresa

viernes 05 de abril de 2019, 19:56h

L’objectiu de la trobada és apropar la investigació a les empreses de la comarca | Enguany s’han celebrat al voltant de tres claus: el turisme, els drons i l’alimentació | Organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la UPC, la UOC, AEBALL i Innobaix

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Castelldefels ha organitzat, amb la col·laboració de la UPC, el Parc Mediterrani de la Tecnologia, la Universitat Oberta de Catalunya, l’associació d’empresaris AEBALL i Innobaix, les Jornades ON.

Durant tres dies, empreses innovadores de sectors diversos van confluir en una cita imprescindible amb la recerca i la tecnologia desenvolupada amb expertesa des de Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’entorn del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT), per crear les sinergies que permetin transferir-la al sector privat i fomentar la millora i el compromís social.

Les inscripcions –gratuïtes- van permetre la participació general a la totalitat de les Jornades o independent en cada un dels dies especialitzats, amb una estructura de jornada independent que es va publicar al web específic jornadeson.com.

2 d’abril: Turisme: col·laborar, cooperar, innovar

Fenòmens com compartir i el baix cost, han revolucionat el sector posant-lo en la transició cap a un concepte més dinàmic i més exigent. Les ponències van girar entorn de qüestions com quin és el futur del turisme, com un sector clàssic s’adapta i aprofita aquestes possibilitats, o la convivència entre l’economia tradicional i l’economia col·laborativa.

3 d’abril: DRONS. La revolució del present

Els drons tenen múltiples aplicacions comercials, des dels serveis agrícoles que poden fer a la seva interacció dins d’una nau industrial. Passant per tots els serveis de gravació, fotografia, vigilància o primers auxilis que s’han fet més coneguts. Els drons ja són el present de la indústria i poden suposar un salt endavant en la productivitat. Però com es troba la normativa? Com es legislen a la resta del món? Les ponències de la jornada van tractar totes aquestes qüestions, entre d’altres. Enric Pastor i Miguel Valero, professors de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) van compartir els seus coneixements relacionant els drons amb la tecnologia mòbil i la formació i recerca en aquest món emergent.

4 d’abril: Innovation Day de l’Alimentació

La indústria alimentària està en constant recerca i desenvolupament de nous productes i solucions per resoldre importants reptes que té al davant. Millorar la qualitat dels aliments, optimitzar el transport, gestionar els residus, oferir opcions saludables...

A través de la col·laboració amb el clúster Foodservice, al llarg de la jornada es van poder conèixer i experimentar les darreres idees i productes per millorar en la gestió de l’alimentació.

En finalitzar cada jornada s’ofereix la possibilitat de generar xarxa en el Dinar Networking, un espai informal que contribueix a connectar a les persones en tots els seus vessants. Les jornades es configuren com un dels millors escenaris per a donar a conèixer i fer la presentació a tots els sectors d’ On Innovem com a plataforma tecnològica a disposició de les empreses i els agents d’innovació que vulguin formar part d’una xarxa de creixement i col·laboració professional. És la cara digital de l’Oficina Local de Transferència de la Tecnologia de Castelldefels i faciliten la connexió entre els agents d’innovació i les empreses per millorar la competitivitat. La iniciativa parteix, entre d’altres, de l’Ajuntament de Castelldefels i el Campus del Baix Llobregat de la UPC i el PMT com a socis, i compta amb finançament compartit de l’Ajuntament de Castelldefels, Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

En la segona edició d’aquestes Jornades, organitzades amb finançament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels, s’ha mantingut l’esperit i l’objectiu inicial i se n’ha afegit la possibilitat d’obrir l’espai expositor a les empreses que vulguin presentar els seus productes o projectes a l’Espai Fira ON. La localització de la Fira és de pas obligat per als assistents als espais on tenen lloc les ponències i tallers, per tant la seva capacitat d’incidència i la visibilitat dels expositors és garantida.

I l’encert d’aglutinar unes jornades que tenen l’avantatge d’especialitzar-se, per tal de ser el més pràctic i eficient, en cada un dels dies a un sector punter diferenciat i amb plena capacitat i potencialitat de transformació a través de l’emprenedoria i la innovació, auguren els millors resultats i una llarga i fructífera vida d’aquesta iniciativa al Baix Llobregat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios