www.elllobregat.com
Rallo: “Exigim resoldre els conflictes urbanístics heretats de legislatures anteriors: són un greu problema”

Rallo: “Exigim resoldre els conflictes urbanístics heretats de legislatures anteriors: són un greu problema”

jueves 16 de enero de 2020, 16:00h
Entrevista a la líder de l'oposició de Sant Esteve Sesrovires, Maria del Carme Rallo. Podria esdevenir alcaldessa de Sant Esteve si prospera la moció de censura presentada pel seu partit, ERC, juntament amb dos formacions polítiques municipals més.

Quins considera que són els desafiaments que ha d’afrontar el municipi els pròxims quatre anys?
El manteniment, neteja i millora dels carrers, parcs i jardins, molt deteriorats actualment per la manca d’inversió. La revisió dels contractes dels serveis i concessions que té l’ajuntament, molts del quals estan caducats i amb un cost lluny de la realitat actual del mercat. La legalització i adequació a normativa dels equipaments municipals per tal que els veïns en puguin fer un bon ús amb totes les garanties. L’atenció als col·lectius més vulnerables i la gestió d’uns bons serveis enfocats a que les persones grans puguin viure a casa seva el major temps possible. Tot això sense deixar de treballar en la millora dels recursos de l’ajuntament per poder fer inversió en el poble i en els seus serveis.

Ens podria concretar tres mesures que demanarà impulsar per treballar-les amb el govern al llarg d’aquest mandat?
Més que demanar, exigirem resoldre els conflictes urbanístics heretats de legislatures anteriors que hores d’ara son un greu problema, atenent als requeriments judicials i endegant tots els tràmits necessaris per a cercar les responsabilitats polítiques, per tal que el poble no sigui el que ha de carregar amb els costos de les males pràctiques i les possibles indemnitzacions. Altres mesures que exigirem són la inversió en equipaments, via pública i serveis i l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
Les irregularitats urbanístiques realitzades durant molts anys en el municipi estan aflorant provocant problemes i actuacions molt importants que suposen i suposaran molts diners per l’ajuntament i tots els veïns. És important i necessària una auditoria urbanística per conèixer la magnitud del problema i proposar la millor solució en cada cas, així com demanar responsabilitats. També cal solucionar l’estructura organitzativa de l’ajuntament per fer-lo més eficaç i eficient i fer una bona gestió dels recursos del l’ajuntament per superar la situació de manca d’inversió provocada per l’endeutament que pateix el municipi.


Com descriuria els primers mesos del govern municipal?
Una continuació de la política irregular practicada des de sempre pel PSC a Sant Esteve Sesrovires, com si el poble fos seu, excloent a tots aquells que pensem diferent.

Com és la relació amb el nou equip de govern?

No es pot tenir una bona relació amb aquell que ens va fer fora de govern mentint, enganyant, suplantant i difamant. Hores d’ara, sota un pacte encobert, hi ha només quatre regidors a govern d’un total de 13, contra la voluntat d’un poble que va votar en clau de canvi atorgant a Esquerra Republicana la responsabilitat de liderar l’actual legislatura. No acceptarem mai les mentides. Aquesta forma de fer política no és la nostra.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios