www.elllobregat.com
Comino: “Hem trobat a faltar un millor traspàs de la gestió de l’anterior govern municipal”
Ampliar

Comino: “Hem trobat a faltar un millor traspàs de la gestió de l’anterior govern municipal”

sábado 18 de enero de 2020, 09:00h
Entrevistem a Miguel Comino (PSC), alcalde de Sant vicenç dels Horts, per parlar de les promeses del mandat 2019-2023.
Què s’ha trobat en entrar a l’Ajunta­ment? Com ha trobat la institució?
He de dir que ens hem trobat amb unes arques municipals sanejades, fruit del treball de contenció i sanejament que es va iniciar fa 12 anys, precisament amb un govern del PSC, i que després han continuat els diversos governs fins a dia d’avui, també el sortint. El cert és, però, que hem anat perdent múscul, que s’ha reduït el personal de l’Ajuntament i això ha repercutit en un menor servei a la ciutadania. Les necessitats augmenten i amb menys força, es poden fer menys coses; ja hi hem posat fil a l’agulla perquè el nostre objectiu és el servei a les persones. Crec que també és important destacar que hem trobat a faltar un millor traspàs de la gestió de l’anterior govern municipal i d’alguns projectes que es venien desenvolupant fins ara. No se’ns ha donat tota la informació i encara ara descobrim coses noves. Aquest fet el considero lamentable perquè ja no és uns qüestió política sinó que perjudica a la ciutadania

Quines són les principals qüestions i desafiaments del municipi que caldrà abordar en aquest mandat?
Sant Vicenç dels Horts ha de donar un salt de qualitat, definitiu, que ens situï com una ciutat metropolitana de primer ordre. Per això treballarem simultàniament en diversos fronts. Un dels més importants, sens dubte, és el que afecta a les persones: volem projectar habitatge social, busquem fòrmules per millorar les xifres d’ocupació dels nostres veïns i veïnes, estem creant projectes nous per a millorar la formació, volem assegurar que tothom tingui garantit el mínim necessari per viure dignament, tal com queda reflectit en els Objectius de Desenvolupament Sostenible que l’Ajuntament s’ha adherit. Les persones són el notre eix central però també farem molta atenció a les infraestructures: cal millora les connexions d’entrada i sortida del municipi i posar les bases perquè el Trambaix arribi a Sant Vicenç dels Horts des de Sant Feliu i Molins de Rei. També estem fent una aposta per reactivar el comerç local i modernitzar els polígons industrials, amb l’objectiu d’afavorir la instal·lació de nous negocis i d’empreses punteres, perquè ens ajudaran a generar llocs de treball i riquesa al territori. També volem activar la projecció turística del municipi, amb atractius de primer ordre com la Setmana Santa vicentina, la Mostra Internacional de Pastisseria o el patrimoni cultural que tenim que volem mimar i potenciar, per destacar només alguns exemples.

Ens podria concretar tres objectius que es marca l’equip de govern per portar a terme els pròxims quatre anys?
Garantir uns espais públics dignes, accessibles per a tothom, amb un servei propi de manteniment del mobiliari urbà i dels jocs infantil, que hem municipilitzat només arribar al govern. Recuperar i consolidar el model de policia de proximitat desaparegut en els últims anys. Aquest tipus de policia ajuda a millorar la sensació de seguretat ciutadana, la convivència i la pau social. La nostra intenció és incorporar tants agents com puguem per cobrir el 100% de la plantilla orgànica del cos, i la volem dotar dels recursos materials necessaris per desenvolupar la seva feina de manera òptima i en les millors condicions. Garantir que en els pròxims anys la ciutadania pugui viure amb les seves necessitats bàsiques cobertes; un exemple és l’accés de la població a un habitatge digne a través de diferents polítiques socials, com la promoció de la vivenda de lloguer i la creació d’un parc públic d’habitatges.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
A llarg termini ens agradaria aconseguir la cobertura de les vies del tren. A mig termini ens agradaria ser capaços d’aconseguir un parc social d’habitatge.

Quins aspectes creu que s’han de reformar o millorar de manera mancomunada amb altres municipis veïns?
L’activació econòmica en diversos fronts. Per aquest motiu, ja fa temps que treballem en la gestió coordinada de diferents projectes amb els municipis de la Vall Baixa. Aviat prendrà forma el projecte 7de30, que permetrà sumar esforços a l’hora de promoure activitats econòmiques, culturals, turístiques, etc. de les que es beneficiarà Sant Vicenç dels Horts i, en el seu conjunt, tota aquesta zona, amb municipis de similar tipologia. La Vall Baixa no disposa potser de grans extensions de polígons com d’altres zones, com ara el litoral de la comarca, però sí pot aprofitar la seva ubicació estratègica entre el nord i el sud del Baix Llobregat, amb ràpides connexions a l’AP7 i l’A2, del port i de l’aeroport. Els nostres polígons poden acollir negocis i empreses molt atomitzades, amb activitats que requereixin de poca superfície però que donin feina un gran nombre de persones. Com més serveis industrials donem, més facilitats de tenir feina tindran les persones aturades de la nostra ciutat i del nostre entorn.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios