www.elllobregat.com
Paz: “M’he trobat un ajuntament descapitalitzat en matèria de recursos humans”

Paz: “M’he trobat un ajuntament descapitalitzat en matèria de recursos humans”

lunes 20 de enero de 2020, 09:00h
Entrevistem a Xavi Paz (PSC), alcalde de Molins de Rei, per parlar de les promeses del mandat 2019-2023.

Què s’ha trobat en entrar a l’Ajuntament? Com ha trobat la institució?
M’he trobat un ajuntament descapitalitzat en matèria de recursos humans, amb greus mancances en determinats departaments que són claus per l’estructura organitzativa i per fer viable qualsevol projecte polític. He trobat uns treballadors amb unes necessitats urgents de resoldre part de les seves reivindicacions, de restituir llocs de treball que ara mateix no estan ocupats i que permetin avançar en les càrregues de treball en els diferents departaments.
Però també he trobat uns treballadors amb voluntat d’exercir com a grans professionals que són i de veure satisfetes aquestes demandes per poder treballar correctament i poder continuar desenvolupant el municipi.

Quines són les principals qüestions i desafiaments del municipi que caldrà abordar en aquest mandat?
Són molts. Jo sempre dic que Molins de Rei té al davant reptes importantíssims tant en el curt, com en el mig i en el llarg termini.
És un mandat que ha de fer compatible l’avanç en grans projectes estratègics per Molins de Rei, però alhora també permetre que el dia a dia del municipi funcioni correctament. El ciutadà vol que els serveis municipals funcionin correctament, que el facin estar orgullós del seu municipi, i que alhora s’abordin els aspectes estratègics com són les infraestructures, la mobilitat, la lluita contra el canvi climàtic... aspectes en els que també Molins de Rei ha de poder actuar.


Ens podria concretar tres objectius que es marca l’equip de govern per portar a terme els pròxims quatre anys?
Concretament en aquests quatre anys ens plantegem els següents objectius:
1. Hem de tenir la nova residència de la gent gran.
2. Hem de tenir desenvolupats projectes claus en la millora del nostre espai urbà i avançar en les obres de la Carretera, del Pont de la Cadena i del passeig Pi i Margall.
3. També hem d’afrontar projectes de mobilitat interna que són importantíssims, com el vial que ha d’anar darrere l’Institut Lluís de Requesens amb la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
Hem d’aconseguir el compromís del Ministeri de Foment alhora d’abordar les millores en l’accés a l’AP7. Això significa la millora dels dos accessos actualment existents: el del polígon del Pla i la millora evidentment de Quatre Camins, del pont de la N-340. I, a més, el nou accés que ha de permetre descongestionar tota la mobilitat d’una part importantíssima del municipi que ha d’aparèixer a l’alçada de la gravera del barri de la Granja.
També hem de veure com es concreten les millores i accessibilitat en el transport públic, i en aquest sentit, el seguiment de l’actual licitació de les obres de millora de l’estació de RENFE.

Quins aspectes creu que s’han de reformar o millorar de manera mancomunada amb altres municipis veïns?
Per un costat les millores d’accessibilitat a l’autopista i a la N-340, que no és només un projecte municipal, és un projecte de tots els municipis de la N-340. Hem de crear sinergies amb Sant Vicenç, Cervelló i Vallirana, Sant Feliu de Llobregat i amb Papiol, als que els pot afavorir aquest accés a l’AP2 a la zona de la gravera.
També ha arribat el moment de col·laborar més i tenir més treball conjunt alhora d’abordar els diferents reptes que té al davant el polígon industrial del Pla en mobilitat i preservació. Més enllà del paper importantíssim que té Molins de Rei com a municipi important en el Parc Natural de la Serra de Collserola en la preservació d’aquest medi natural. I també en el projecte del Parc Riu Llobregat i del Parc Agrari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios