www.elllobregat.com
Garcia: “L’Hospitalet no pot ser una ciutat franquícia hotelera, necessitem un model econòmic diversificat”
Ampliar

Garcia: “L’Hospitalet no pot ser una ciutat franquícia hotelera, necessitem un model econòmic diversificat”

martes 28 de enero de 2020, 16:00h
Entrevistem a Antoni Garcia (ERC), cap de l'oposició de l'Hospitalet, per parlar de les promeses per a aquesta legislatura 2019-2023.
Quins considera que són els desafiaments que ha d’afrontar el municipi els pròxims quatre anys?
Entre els grans reptes socials i econòmics que ha de fer front l’Hospitalet està el de garantir el dret a l’habitatge. L’especulació urbanística, i les situacions de vulnerabilitat, i la pressió sobre els preus de lloguer, agreujades sovint per fenòmens com la proliferació de pisos turístics il·legals, fan que avui moltes famílies i joves no puguin accedir a un habitatge digne.
Un altre dels reptes, és promoure un model econòmic que creï ocupació de qualitat. L’Hospitalet no pot ser una ciutat franquícia hotelera. Ens cal un model econòmic diversificat que aposti per la petita i mitjana empresa impulsant la reindustralització del polígon industrial de la carretera del Mig o l’impuls al polígon Pedrosa. Una ciutat que aposti pel petit comerç que dona vida als barris, pel tercer sector, el cooperatvisme i l’economia social.
Per últim, l’Hospitalet no pot continuar permetent la pèrdua del seu patrimoni. Durant massa anys hem vist com l’especulació urbanística ha passat per sobre del nostre patrimoni. Avui, el que ens ha arribat, tampoc té garantida la seva supervivència. Ho veiem al carrer Xipreret, el més antic de la ciutat, que se segueix degradant sense que el govern hi actuï. Però també a Can Trinxet o el castell de Bellvís, o fins i tot a Can Rigalt, en estat de semi-abandonament i amb possible risc d’acabar a terra si no fem res. També a Cal Trabal, la darrera zona agrícola que podem acabar perdent irremeiamblement si no s’atura el PDU en el seu plantejament actual, tal i com ha demanat el Parlament.

Ens podria concretar tres mesures que demanarà impulsar per treballar-les amb el govern al llarg d’aquest mandat?
Des d’Esquerra Republicana, i ho hem reiterat en diverses ocasions, tenim la mà estesa al govern municipal per encarar aquests reptes.
Per això hem proposat treballar per impulsar un Parc Municipal d’Habitatge de lloguer social, que ajudi a garantir el dret a l’habitatge, augmentant l’oferta de lloguer i a l’abast de les famílies que pateixen la crisi habitacional que estem vivint. La nostra ciutat continua sent una de les poques ciutats que després de 40 anys d’ajuntaments democràtics encara no en té.
Des d’Esquerra Republicana també hem proposat un Pla de Xoc Social per acabar amb les desigualtats creixents entre famílies i barris de la nostra ciutat. Un Pla que hauria de ser fruit d’un gran pacte de ciutat entre forces polítiques i entitats de la ciutat amb propostes d’actuació en tots els àmbits d’actuació municipal.
Per últim, volem posar en marxa un Pla de Protecció del Patrimoni. Durant el darrer mandat ja vam aconseguir que s’iniciés la revisió del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), però cal anar més lluny. Per això proposem un nou Pla de Protecció del Patrimoni que vagi molt més enllà de l’arquitectònic, i inclogui tot el patrimoni històric, cultural i natural de la nostra ciutat. No ens podem permetre seguir perdent patrimoni.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
El soterrament de les vies, una demanda llargament reivindicada pels veïns i les veïnes, i que han vist com, durant més de 20 anys els governs espanyols de diferent color han anat acumulant promeses, incompliments, mentides i desenganys.
Això ha de permetre acabar amb la fractura física que ha dividit la ciutat durant tots aquests anys, i és l’oportunitat de repensar la ciutat. La desaparició de les vies ens ofereix la possibilitat de guanyar nous espais, i que el que abans separava barris ara serveixi per recosir-los, per esdevenir punts de trobada. Cal que es posi en marxa un gran procés participatiu, que es doni veu a la gent que ha patit aquesta divisió, i entre tots repensem quin futur volem i com volem unir els barris. Cal impulsar la comunicació entre barris, i aprofitar les oportunitats que es presenten a cada tram.
Pel seu traçat lineal, es podria crear un gran passeig o rambla al llarg de diferents barris, amb carril bici, grans zones verdes, espais de jocs infantils i lleure, i circuits esportius. També equipaments al servei de la ciutadania.

Com descriuria els primers mesos del govern municipal?
Els costa arrancar, i la majoria absoluta fa que no tinguin masses ganes de dialogar i arribar acords en temes de ciutat.
Esquerra Republicana, com a segona força de la ciutat, farem una oposició ferma, en positiu i amb la mà estesa al govern per arribar acords que serveixin per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i millorar els nostres barris.

Com és la relació amb el nou equip de govern?
És una relació cordial, franca i de respecte.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios