www.elllobregat.com
Salip: “La gran actuació d’aquest mandat ha de ser la recuperació de la caserna”

Salip: “La gran actuació d’aquest mandat ha de ser la recuperació de la caserna”

sábado 01 de febrero de 2020, 16:00h
Entrevistem a Miquel Salip (ERC), cap de l'oposició de Sant Boi, per parlar de les promeses per a la legislatura 2019-2023.
Quins considera que són els desafiaments que ha d’afrontar el municipi els pròxims quatre anys?
La ciutat té grans reptes per endavant. El primer és tancar el debat sobre el model de ciutat i el seu creixement o no. Vinculat a aquest gran repte hi ha la necessitat de desencallar d’una vegada per totes el trasllat / desmantellament de la caserna militar i de la subestació elèctrica, que alliberaran el sòl necessari per a créixer sense necessitat d’envair els espais de transició amb l’entorn natural. Aquest debat sobre el model de ciutat i el seu creixement ens porta a aborda de cara un dels grans problemes que van més enllà de la nostra ciutat, com és el del dret d’accés a l’habitatge i de quina manera hi fem front.

Ens podria concretar tres mesures que demanarà impulsar per treballar-les amb el govern al llarg d’aquest mandat?
1. Fer una auditoria urbanística externa que ens expliqui en quin estadi es troba el desenvolupament del planejament a la nostra ciutat, què hi ha previst, què es podria preveure i què cal replantejar.
2. A partir dels resultats de l’auditoria, obrir un debat ciutadà, que vagi més enllà dels partits, sobre el creixement o no de la ciutat. Si ha de créixer, cap a on, en quin format, amb quins serveis, etc.
3. Elaborar un Pla local d’habitatge que miri endavant. Que sigui capaç de resoldre els problemes de l’emergència habitacional d’avui, però que ens prepari per als reptes del futur i que, sobretot, aconsegueixi garantir que els i les joves que vulguin desenvolupar la seva vida a Sant Boi ho puguin fer en condicions dignes.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
La recuperació de la Caserna i l’articulació del seu espai com a nou centre de la ciutat. També la rehabilitació integral de l’Ateneu Santboià seguint les conclusions del procés participatiu per convertir-lo en un equipament cultural i social de referència a la ciutat, la comarca i el País.

Com descriuria els primers mesos del govern municipal?
Un govern que, com no podia ser d’una altra manera, és continuïsta al 100% pel que fa als continguts, però també a les formes. Un govern que busca poc la complicitat dels grups de l’oposició per tirar endavant els temes de ciutat.

Com és la relació amb el nou equip de govern?
Hi mantenim una relació cordial, de voluntat d’entesa per fer avançar la ciutat, però també de mostrar alternatives a un model de governança que considerem obsolet i que cal transformar.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios