www.elllobregat.com
Com es viu l’amor al Baix? Les nostres celebritats responen
Ampliar

Com es viu l’amor al Baix? Les nostres celebritats responen

viernes 07 de febrero de 2020, 08:45h
Preguntem a diverses personalitats de la comarca sobre Sant Valentí i l'amor.

Febrer és el mes de la disbauxa carnavalera, però també de l’amor. Almenys, per a una part dels nostres veïns que celebren Sant Valentí el 14 de febrer. Una jornada titllada per molts com a comercial i buida de sentit, però que segueix arrossegant milers de parelles que busquen passar una nit o cap de setmana especial.Nosaltres hem preguntat a diverses personalitats del Baix Llobregat i l’Hospitalet com celebren, si és que ho fan, aquesta data tan assenyalada en el calendari.

Bojos d’amor
I és que no tan sols Carnestoltes està lligat a les bogeries. Quines bogeries has fet per amor? Hem preguntat a les celebritats comarcals. De respostes n’hi ha per triar i remenar. “Sóc alcaldessa per amor a la meva ciutat”, reconeix Lluïsa Moret, batllessa de Sant Boi. “Casar-me”, respon el periodista d’ABC i editor executiu d’aquesta publicació, Juan Carlos Valero. Un company de professió i escriptor, Jesús Vila, assegura que n’ha fet de “totes”, mentre que la presentadora Ares Teixidó, lleidatana i castelldefelenca d’adopció, respon, crípticament i apassionada, que “creuar mig món per dir-li a algú que l’estimaré sempre”.

Teixidó, a banda, afegeix que amor no significa renunciar a res. “De ser així, no és amor, és una altra cosa, molt tòxica”, argumenta. Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, coincideix completament amb Teixidó i reconeix que no li agraden les renúncies. Lidia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu, considera també que l’amor no ha de suposar renúncies. “L’amor no ha de restar, ha de sumar”, assevera.

I a on han demostrat el seu amor els nostres famosos? En aquest punt, en general prefereixen el litoral, la platja, el mar. Teixidó fa pàtria de Castelldefels i assegura que la ciutat del Delta és “sens dubte” l’indret més especial on ha viscut l’amor. Davant del mar, un espai especial que desperta les nostres passions i sentiments més purs i que, per a Moret, és també el lloc perfecte per gaudir de la companyia de l’ésser estimat. Tanmateix, s’està de dir quina platja tria. Segurament que es refereix a alguna del Baix Llobregat. Català afegeix, tanmateix, que “no hi ha indrets únics per viure l’amor” i que ella, personalment, n’ha viscut a molts llocs. Valero, per la seva banda, creu que qualsevol lloc des del qual es puguin contemplar les meravelloses Llàgrimes de Sant Llorenç d’agost n’és un de bo per gaudir de l’amor. Vila reconeix que en té de llocs d’aquest tipus, però es nega a ubicar-los. “Si, home, perquè me’l copiï algú!”. La seducció, aquella arma que s’ha de guardar a pany i forrellat de les mirades alienes.

Sant Valentí o Sant Jordi?
I què celebren més els nostres famosos? Sant Valentí o Sant Jordi, la diada de l’amor i la cultura a Catalunya? Vila és cautelós i sosté que l’amor se celebra cada dia, com Valero, però reconeix que Sant Valentí té “més pedegree” que Sant Jordi en termes d’amor. Muñoz va en aquesta línia i diu que l’amor “es viu arreu i cada dia”, excepte el de Sant Valentí, que pel que diu no celebra, en favor de Sant Jordi, així com Moret, que fa pàtria i tria la festa nacional. A continuació, els qüestionaris sencers dels nostres protagonistes:

Lluïsa Moret: "Dedicaria una xirigota al masclisme més ranci, s'ha de posar en evidència"

Ares Teixidó: "Guardo molt bon record de les festes de Carnastoltes que he viscut a Castelldefels"

Lidia Muñoz: "Li dedicaria una xirigota gaditana a Pablo Iglesias"

Genoveva Català: "No hi ha indrets únics per viure l'amor, n'he viscut en molts indrets"

Juan Carlos Valero: "Practico la frase que li va dir a Spiderman el seu tiet: tot poder comporta una gran responsabilitat"

Eva Martínez: "El més boig que he fet ha estat fer el Camí de Santiago en cotxe en una sola nit"

Jesús Vila: "M'agradaria qualsevol disfressa dels germans Marx"

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios