www.elllobregat.com
Poveda: “Hem de continuar impulsant la reactivació económica de la ciutat”

Poveda: “Hem de continuar impulsant la reactivació económica de la ciutat”

viernes 14 de febrero de 2020, 09:00h
Entrevistem a Antoni Poveda (PSC), alcalde de Sant Joan Despí, per parlar de les promeses per a aquest nou mandat 2019-2023.

Quines són les principals qüestions i desafiaments del municipi que caldrà abordar en aquest mandat?
Un dels principals és acabar amb les desigualtats: les de gènere, les d’origen, les de qualsevol tipus, lluitant contra la xacra de la violència masclista, contra la LGTBIfòbia, defensant la igualtat entre persones, la igualtat d’oportunitats i d’accés als serveis. Hem de seguir treballant en la cohesió social; en l’educació, com a peça clau per a la igualtat d’oportunitats; en garantir l’accés a l’habitatge, per això seguirem desenvolupant el Pla d’habitatge públic posant els mitjans perquè els joves es puguin quedar a viure a la ciutat, potenciant també habitatges de lloguer per a gent gran i habitatges assistits. També hem de continuar impulsant la reactivació econòmica de la ciutat, transformant el polígon industrial perquè sigui un pol d’atracció econòmica i de generació de nova ocupació i fomentant el comerç de proximitat. Un altre repte molt important és el medi ambient, un àmbit on Sant Joan Despí és referent a l’àrea metropolitana i on no defallirem perquè ens juguem el futur de les noves generacions aplicant polítiques efectives contra la contaminació i la generació de residus.


Ens podria concretar tres objectius que es marca l’equip de govern per portar a terme els pròxims quatre anys?
Mantenir i millorar els serveis que oferim a les persones (pròximament obrirem el centre cívic de gent gran, per exemple), afavorir el dinamisme econòmic per tal de generar ocupació, seguir executant el nostre pla d’habitatge i reduir els nivells de contaminació tot avançant cap a un nou model de ciutat més sostenible i ecològica.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
A l’hora de mirar més a mig termini, un dels projectes en què continuarem treballant és el de la transformació de l’autopista B23, que haurà d’esdevenir una via urbana i cívica. És un projecte que és estratègic per a la ciutat.

Quins aspectes creu que s’han de reformar o millorar de manera mancomunada amb altres municipis veïns?
La col·laboració intermunicipal en la gestió ja hi és, ja sigui a través d’entitats supramunicipals com l’Àrea Metropolitana o la Diputació, o a través de mancomunitats per a temes o serveis més concrets.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios