www.elllobregat.com
Les instal·lacions esportives reben 12,3 M. d’euros per pal·liar efectes de la Covid-19
Ampliar

Les instal·lacions esportives reben 12,3 M. d’euros per pal·liar efectes de la Covid-19

viernes 03 de septiembre de 2021, 09:00h
Aquesta partida del Govern català forma part del paquet de 23,6 M. d’euros d’ajuts extraordinaris i d’emergència per l’any 2021. L’executiu ja ha pagat 8,4 milions a federacions i consells per l’ajornament o la suspensió de competicions a la tercera onada

El Consell Català de l’Esport (CCE) ha fet efectius 12.336.500 euros a les entitats gestores d’instal·lacions esportives afectades durant aquest 2021 per la pandèmia de la Covid-19. Dels 15 milions d’euros de l’import de la dotació pressupostària inicial d’aquesta convocatòria, se n’han atorgat 13.986.000, dels quals fins al moment se n’ha liquidat la quantitat esmentada de 12.336.500.

Aquest pagament forma part del paquet de 23,6 milions d’euros en ajuts extraordinaris i d’emergència que el Consell Català de l’Esport va preveure per fer front a les afectacions econòmiques i socials derivades del tancament d’instal·lacions esportives i la suspensió de les competicions arran de la crisi de la Covid-19 durant el 2021.

Les aportacions a les entitats gestores tenen l’objectiu d’amortir els efectes negatius en el balanç econòmic de la gestió de les instal·lacions esportives que poden haver causat la suspensió o la limitació de la seva obertura al públic aquest any 2021, motivades per les mesures restrictives adoptades per fer front a la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19.

S’han beneficiat d’aquesta subvenció clubs o associacions esportives inscrites i les entitats no esportives amb seccions esportives adscrites al Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya que gestionen instal·lacions esportives, empreses que gestionen instal·lacions esportives d’acord amb l’epígraf 967.1 (Instal·lacions esportives) o l’epígraf 967.2 (Escoles i serveis de perfeccionament de l’esport), i les universitats catalanes que són gestores d’instal·lacions esportives.

A banda del suport als gestors d’instal·lacions, i en el marc de mateix paquet de subvencions, el juny passat el CCE va pagar la convocatòria d’ajuts a entitats organitzadores de competicions esportives oficials d’àmbit català, federat i escolar afectades per la Covid-19 durant el 2021.

L’import de 8.450.000 euros va beneficiar 67 federacions i 44 consells esportius de tot el territori català que van patir els efectes de l’ajornament o la suspensió d’aquestes proves a causa de les mesures restrictives adoptades per fer front a la tercera onada de la pandèmia.

D’aquesta manera, el Govern català ha volgut continuar ajudant el sector esportiu a fer front a les afectacions econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19 durant el 2021, i ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.

Amb aquesta voluntat, el CCE ha continuat activant i agilitzant en els últims mesos l’arribada de més recursos a les entitats esportives catalanes en un context marcat encara pels efectes de la pandèmia. Així, va fer efectiu el pagament de la bestreta de la subvenció nominativa per un import de 635.000 euros a l’entitat Volta Ciclista Associació Esportiva per a l’organització de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que va tenir lloc del 22 al 28 de març de 2021.

Així mateix, manté en marxa les respectives convocatòries per a la concessió de subvencions pluriennals per als consells esportius de Catalunya per al desenvolupament dels programes d’esport escolar del curs 2020-2021 (amb una dotació pressupostària màxima de 3.800.000 milions d’euros); per a la concessió de subvencions per a l’organització i participació en activitats esportives federades corresponents a la temporada 2020-2021 (750.000 euros), i per a la concessió de subvencions pluriennals per al suport a l’acció de les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions per a l’any 2021 (7,8 milions d’euros). Aquestes convocatòries es resoldran en els propers mesos. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios