www.elllobregat.com
La gastronomia i la mobilitat sostenible, principals novetats de la tradicional Fira de la Puríssima de Sant Boi
Ampliar

La gastronomia i la mobilitat sostenible, principals novetats de la tradicional Fira de la Puríssima de Sant Boi

viernes 04 de diciembre de 2015, 17:51h
Es preveu un impacte econòmic de 5,4 milions d'euros

El Nadal arriba a Sant Boi amb la segona festa grossa de la ciutat, la Fira de la Puríssima, que tot i que té com a dates oficials el 6, 7 i 8 de desembre, ja des d’avui divendres comença a escalfar motors amb les primeres activitats programes, que no seran aperitius sinó plats forts com el concert de Bongo Botrako a Can Massallera (22 hores/ 5 euros). Tot i així, el tradicional esmorzar de pagès del diumenge 6 (a les 9 hores), novament obert a tot el públic, serà el definitiu tret de sortida d’una Puríssima a cavall entre tradició i els seus orígens comercials i la Fira més comercial: “Volem que el comerç local tingui aquesta visibilitat”, ressaltava l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, fent èmfasi en el sector de l’automoció el qual està, pràcticament en tota la seva gama, representat a la ciutat amb importants concessionaris. En aquest sentit, entre les novetats, trobem el nou punt de mobilitat sostenible que, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, permetrà incentivar els vehicles elèctrics, així com el servei Bicibox –que no acaba de quallar al territori- i les bicicletes elèctriques, que, durant la Fira, tindran una subvenció de 200 euros.

L’altre gran novetat de la 69ª edició de la Puríssima serà l’aposta per la gastronomia, que es consolida amb un espai propi a la plaça de l’Església gràcies a la triple oferta programada: la II Fira de la Cervesa Artesana, amb 15 productors i mes de quaranta varietats de cervesa; l’Espai Viu Cult, amb tast de vins i caves al ritme de sis concerts de música i, per últim, una primera Mostra de Food Trucks amb nou caravanes amb propostes gastronòmiques de tot tipus.

A partir d’aquí, cert continuisme a la programació de la Fira, tal i com reconeixia l’alcaldessa Moret, a l’espera de l’any següent que sí –aquesta és la intenció- serà més innovadora en motiu de l’efemèride de les 70 edicions de la Puríssima, una de les més antigues del territori amb La Candelera de Molins de Rei. Amb tot, si que la proposta d’enguany respira més ordre, sobretot, pel que fa els espais. Així, la ruta de la Puríssima comença a la Rambla Rafael Casanova, amb la zona habilitada per jardineria; amb la Fira de Nadal a l’Ajuntament; amb el Mercat Gastronòmic davant de l’Església; amb les paradetes a Jaume I i amb la Fira més comercial i lúdica a la part baixa de la Muntanyeta, on estaran ubicades les entitats locals, la Carpa Fresca, exposició municipal ‘Young Spirit’ i, entre d’altres, l’Espai Jove.

De fet, tot i que tant l’alcaldessa Moret com la regidora de Comerç, Turisme i Fires, Elena Amat, van insistir en què “la Fira no té edat”, ambdues van coincidir també en què enguany s’ha donat un relleu important als joves. Per aquest motiu, aquest col·lectiu ocuparà l’antic espai municipal que ocupava l’Ajuntament per fer balanç de la seva activitat anual. Ja l’any passat va ser així, per promocionar l’emprenedoria i l’economia social; i enguany seran els joves de la ciutat els encarregats de tenir espai propi amb propostes interessants com el WeArt, protagonitzat per artistes locals.

En total, 52.000 metres quadrats de recinte firal, amb una superfície d’exposició d’11.900 metres quadrats, gràcies als 481 expositors i a les 325 parades al carrer, entre d’altres elements. Es preveu que passin per la ciutat fins a 260.000 persones, de Sant Boi, i d’arreu del territori metropolità, després d’una inversió en organització de 347.887 euros (la meitat d’aportació municipal) i que deixarà a Sant Boi un impacte econòmic de 5,4 milions d’euros aproximats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios