www.elllobregat.com
Doble operació policial contra al tràfic de drogues al territori
Ampliar

Doble operació policial contra al tràfic de drogues al territori

lunes 04 de abril de 2016, 18:49h

Mossos d’Esquadra ha desarticulat, en només un parell de dies de diferència, dos grups criminals que traficaven haixix i cocaïna, respectivament

Tot i que només eren tres germans els líders, les quantitats del primer cas –dedicat al tràfic de haixix- mostren la capacitat d’aquest grup criminal que operava des del Baix Llobregat a la resta de l’Estat espanyol, però també a països europeus com França i Alemanya. Sis persones detingudes, 1.200 quilograms d’haixix intervinguts, per un valor de 1.940.000 euros al mercat il·lícit.

Mossos d’Esquadra ha desarticulat el grup criminal clarament instal·lat al territori després d’una investigació que es va iniciar al mes de setembre de 2015 amb la intercepció d’un carregament de 300 quilograms d’haixix en un control de trànsit efectuat per la Policia Local de Sant Joan Despí. El primer detingut aleshores, de 37 anys i de nacionalitat marroquina, ja va deixar entreveure que hi havia una infraestructura darrera.

Ja a finals de gener, la policia catalana va detenir a dos transportistes membres de l’organització, de 41 i 29 anys, també de nacionalitat marroquina. En aquest cas, les dues persones portaven 160 kg d’aquesta droga, procedent del seu país. L’operació va permetre arribar el passat 16 de març –després de diferents entrades judicials a immobles situats al Baix Llobregat i Barcelonès- als líders del grup criminal que eren, en concret, tres germans d’entre 22 i 28 anys i mateixa nacionalitat. En aquest dispositiu es van trobar, en un local de Santa Coloma de Cervelló, 750 quilograms d’haixix, 70.000 euros en efectiu, una arma curta de foc i diferents armes prohibides. En aquell punt s’emmagatzemava la droga per realitzar la distribució principalment per la província de Barcelona, però també a nivell nacional i internacional.

Tot i que Mossos dóna el grup per desmantellat, no es descarta, de moment, que es produeixin noves detencions en aquest dies. Fins ara, sis persones han estat les detingudes, cinc de les quals han entrat a presó.

Cau la principal organització de tràfic de cocaïna

Pel que fa la segona operació, l’operació arrenca a partir del segrest d’una dona el passat 10 de juliol, produït per extorsionar el seu marit. La denúncia va permetre detenir a les primeres persones vinculades a l’organització i arribar a qui proveïa la droga.

Així, l’operació conjunta entre Mossos d’Esquadra i Policia Nacional ha desarticulat una de les majors organitzacions criminals de tràfic de cocaïna a Espanya, que rebia la droga preparada per a la seva comercialització. En total, fins a set persones detingues on destaca un home de 36 anys, de doble nacionalitat colombiana i veneçolana com a líder de l’estructurar. Al seu domicili, ubicat a la zona alta de Barcelona, en concret, a Sarrià-Sant Gervasi, es va trobar fins a 2,1 milions d’euros procedent del negoci il·lícit de tràfic de drogues.

La droga entrava per via marítima fins arribar a una nau ubicada a Viladecans. Des d’allà es preparava la distribució de la droga, així com els vehicles –normalment de gama alta- que servien per entregar la cocaïna a altres organitzacions menors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios