www.elllobregat.com
Cèsar Molins, Director General d'AMES, recull la Medalla al Reconeixement Empresarial
Ampliar
Cèsar Molins, Director General d'AMES, recull la Medalla al Reconeixement Empresarial

La jove empresa esparreguina Caviaroli, escollida com la millor ‘micro’ de Catalunya als Premis Pimes 2016

martes 21 de junio de 2016, 11:16h

La patronal ha entregat la Medalla al Reconeixement Empresarial a Cèsar Molins, Director General de l’empresa santfeliuenca AMES - Quasi un miler de convidats de tota Catalunya han assistit a la 29ª edició dels guardons, que esdevenen la gran festa de la petita i mitjana empresa

La quantitat d’empreses del Baix Llobregat i L’Hospitalet candidates a la 29ª edició dels Premis Pimes 2016 ja era una mostra de la riquesa de les pimes al territori. De 65 empreses de tota Catalunya que optaven als guardons, quinze eren del territori (23%). Finalment, els premis ho van tornar a demostrar amb dos clars protagonistes de la nostra zona.

La jove empresa familiar Caviaroli, d’Esparreguera, ha estat escollida com la millor microempresa de Catalunya per la patronal gràcies a les seves capacitacions tecnològiques per elaborar i distribuir productes d’alt valor gastronòmic. La innovació i la qualitat han anat de la mà en la presentació de la seva primera família de productes, on destaca el seu caviar d’oli d’oliva. Segons Pimec, durant l’any 2015, la companyia baixllobregatina “ha fet un important esforç en l’àmbit del desenvolupament de productes i tecnologies; un esforç de diferenciació que els ha permès fer un creixement molt important en tots els àmbits de la seva activitat”. Tant és així que, durant l’any passat, han començat a exportar a països com Mèxic o Tailàndia.

La qualitat dels seus productes, de fet, no han passat desapercebuts per ningú i Caviaroli ha tancat, recentment, un acord de col·laboració, primer, amb l’empresa de Cellers Avustvs Forvm; i, segon, amb el reputat xef hospitalenc, Albert Adrià, per encetar una nova línia de productes basats en l’esferificació.

Reconeixement a AMES

Abans, fins i tot, de començar el tradicional sopar dels Premis Pimec 2016, que ha comptat amb quasi un miler de convidats a la meravellosa sala oval del MNAC en un acte presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, Pimec ha entregat la seva 12ª Medalla al Reconeixement Empresarial que, per primera vegada, es feia en aquest context i no pas a l’Assemblea de la patronal.

Un reconeixement que, també, ha exportat el nom del territori a tota Catalunya gràcies a Cèsar Molins, Director General de la santfeliuenca AMES, empresa familiar del ram metal·lúrgic. “Estic molt agraït pel reconeixement i més que me l’atorgui Pimec, una patronal que destaca pel seu pragmatisme, la seva claredat i el seu servei a les empreses”, ha dit Molins. “Quan ens pregunten pel secret, sempre dic coses que són mol bàsiques, però que, de vegades, oblidem: hem cregut en la gent; hem fet pinya en els bons i mals moments; hem estat sincers; hem cregut en la tecnologia; en la inversió; i hem cregut sempre que cada persona mereix ser escoltada...”.

D’altra banda, Molins ha reivindicar el paper de la indústria, “que ha estat mirada de reüll fins ara, tot i que ja comença a canviar”. AMES, en aquest sentit, és un exemple de les possibilitats que pot oferir el sector industrial. Sòcia de Pimec des de l’any 1975, quan encara eren una petita empresa, ara han passat a tenir set fàbriques distribuïdes per tot el món, a països com els Estats Units, Hongria o la Xina. Dóna feina a 950 treballadors i té una facturació anual de 130 milions d’euros.

Pel que fa la resta de premiats de la nit, El Nacional i El Confidencial (Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials); el Gremi de Restauració de Barcelona (Reconeixement al Comerç); Ultramagic (Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana); Gremi d’Ascensors de Catalunya (Col·laboració d’Empresa-Formació Professional); Manufactures ARPE (Premi Fundació Pimec); Mútuacat (Premi a la Qualitat Lingüística); Ca l’Arpellot (Premi al Comerç Competitiu); Mexacover (Premi a la petita empresa) i Cristales Curvados CRICURSA (Premi a la mitjana empresa) completen tota la llista de guardonats de la nit.

“Vivim un capitalisme clientelar”

Més enllà dels premis, la gala ha servit per posar les bases –a les portes d’unes noves eleccions espanyoles- de les necessitats de les petites i mitjanes empreses i, per tant, dels reptes que cal afrontar. Uns reptes que ha plantejat el president de la patronal, Josep González, amb un discurs atrevit en molts punts: “Hem perdut un any. Cal un govern sòlid que transmeti confiança als ciutadans i als inversors. Mai sabrem quantes inversions s’han aturat per aquestes llargues incerteses. En el cas de Catalunya, però, el bon nivell d’inversions fa ser optimista i no avalen les tesis que de tant en tant s’escolten sobre la ‘fuga d’empreses’ de Catalunya pel procés català. En tot cas, si hem perdut empreses, això sí, ha estat per l’alta fiscalitat i pels retards en els pagaments”, ha dit el màxim representant de la patronal.

Just en el context electoral en el que ens trobem, González ha tirat de les orelles als diferents partits en campanya, però també al Govern de Catalunya: “Hi ha un divorci entre els que es promet en campanya i el que es fa. Tenim el sentiment que el món polític està allunyat del món empresarial i posaré dos exemples: la falta de consens per aprovar els pressupostos de Catalunya o la transposició del Govern central de la directiva per a la Contractació Pública, que hauria d’afavorir l’accés de les pimes a la contractació”, ha dit González, que afegia: “Vivim un capitalisme clientelar dels ‘amiguets’. Necessitem un Estat que gestioni els impostos en benefici de la població i de les empreses i no en benefici d’espavilats que acaben passant per la porta giratòria”.

D’altra banda, González s’ha posicionat a favor de revisar el salari mínim interprofessional, el qual el considera “baix i que té recorregut”; de reduir la flexibilitat dels contractes per incrementar la contractació fixa amb noves regles més àgils i menys costoses; i de reduir els tipus de contracte incentivant la ‘flexiseguretat’. En aquest sentit, González ha fet menció, també, de la necessitat d’abordar temes com el dèficit públic –“greu problema”-, la regeneració de les institucions, la reforma fiscal i energètica, i la promoció “de debò” de la indústria, la innovació i l’emprenedoria amb orientació al petit i mitjà empresari i l’autònom.

Tenint en compte totes aquestes necessitats que afecten, González ha reiterat la determinació de la patronal de “no endegar o repetir cap més intent d’acord, o del a vegades mal anomenat procés de fusió patronal, que posi en perill els principis i els objectius primordials de Pimec”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios