www.elllobregat.com
FGC amplia la xarxa de punts de recàrrega elèctrics
Ampliar

FGC amplia la xarxa de punts de recàrrega elèctrics

El projecte, que és resultat de la col·laboració público-privada, té com a objectiu fonamental potenciar l’intermodalitat d’una forma sostenible. FGC estrena nous aparcaments a Igualada, que se suma als punts de les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres

El sector de la mobilitat està immers en una mena de transició que reclama que les ciutats es vagin adaptant a un nou model més interconnectat, en xarxa i, òbviament, sostenible. En aquest sentit, els operadors de transport tenen també un paper cabdal per avançar en noves infraestructures a partir de mesures com la que porta a terme Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb la instal·lació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics.

Es tracta d’un projecte público-privat que, des del març de 2015, ha permès donar cobertura a estacions de la xarxa com Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze, Volpelleres i, la més recent, Igualada. Totes amb l’objectiu de potenciar la intermodalitat sostenible en el transport.

Els nous punts de recàrrega compten amb dos endolls per a dues places d’aparcament que ofereixen l’opció, als usuaris d’FGC, de deixar el seu vehicle elèctric gràcies a un procés fàcil, intuïtiu i, sobretot, gratuït. Equipats, a més, de l’última tecnologia en el sector, els punts de recàrrega enviaran informació en temps real per a conèixer l’estat de funcionament i disponibilitat de la recàrrega i serà consultable des del visor d’estacions de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

D’aquesta manera, FGC –en col·laboració amb el Clúster d’Eficiència Energètica, el Clúster Railgrup, Volt-Tour, Simon, ImesAPI i Empart- busca potenciar, com dèiem, l’intercanvi modal entre el vehicle privat i el transport públic, però, també, facilitar la implicació sectorial d’empreses privades per a la promoció de la seva activitat. De fet, està previst que s’ampliï aquesta iniciativa a altres punts del territori sota el compromís de sumar esforços en la reducció dels nivells d’emissions de Diòxid de Carboni.

En la mateixa línia d’afavorir el transport elèctric, FGC ha portat a terme altres proves pilots per incentivar la connexió d’estacions de tren amb polígons industrials gràcies a nous aparcaments annexos per fer ús de bicicletes elèctriques –a Sant Boi de Llobregat, per exemple, hi ha un- o l’acord amb Cooltra, que permet el lloguer de motos elèctriques a la ciutat de Barcelona, per a fer el desplaçament urbà un cop arribat a la ciutat en tren. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios