www.elllobregat.com
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies.
Ampliar
La recerca i la innovació van innundar Castelldefels durant tres dies. (Foto: UPC)

Castelldefels ON: quan la recerca i la innovació conflueixen amb l’empresa

viernes 05 de abril de 2019, 19:56h

L’objectiu de la trobada és apropar la investigació a les empreses de la comarca | Enguany s’han celebrat al voltant de tres claus: el turisme, els drons i l’alimentació | Organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la UPC, la UOC, AEBALL i Innobaix

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Castelldefels ha organitzat, amb la col·laboració de la UPC, el Parc Mediterrani de la Tecnologia, la Universitat Oberta de Catalunya, l’associació d’empresaris AEBALL i Innobaix, les Jornades ON.

Durant tres dies, empreses innovadores de sectors diversos van confluir en una cita imprescindible amb la recerca i la tecnologia desenvolupada amb expertesa des de Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’entorn del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT), per crear les sinergies que permetin transferir-la al sector privat i fomentar la millora i el compromís social.

Les inscripcions –gratuïtes- van permetre la participació general a la totalitat de les Jornades o independent en cada un dels dies especialitzats, amb una estructura de jornada independent que es va publicar al web específic jornadeson.com.

2 d’abril: Turisme: col·laborar, cooperar, innovar

Fenòmens com compartir i el baix cost, han revolucionat el sector posant-lo en la transició cap a un concepte més dinàmic i més exigent. Les ponències van girar entorn de qüestions com quin és el futur del turisme, com un sector clàssic s’adapta i aprofita aquestes possibilitats, o la convivència entre l’economia tradicional i l’economia col·laborativa.

3 d’abril: DRONS. La revolució del present

Els drons tenen múltiples aplicacions comercials, des dels serveis agrícoles que poden fer a la seva interacció dins d’una nau industrial. Passant per tots els serveis de gravació, fotografia, vigilància o primers auxilis que s’han fet més coneguts. Els drons ja són el present de la indústria i poden suposar un salt endavant en la productivitat. Però com es troba la normativa? Com es legislen a la resta del món? Les ponències de la jornada van tractar totes aquestes qüestions, entre d’altres. Enric Pastor i Miguel Valero, professors de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) van compartir els seus coneixements relacionant els drons amb la tecnologia mòbil i la formació i recerca en aquest món emergent.

4 d’abril: Innovation Day de l’Alimentació

La indústria alimentària està en constant recerca i desenvolupament de nous productes i solucions per resoldre importants reptes que té al davant. Millorar la qualitat dels aliments, optimitzar el transport, gestionar els residus, oferir opcions saludables...

A través de la col·laboració amb el clúster Foodservice, al llarg de la jornada es van poder conèixer i experimentar les darreres idees i productes per millorar en la gestió de l’alimentació.

En finalitzar cada jornada s’ofereix la possibilitat de generar xarxa en el Dinar Networking, un espai informal que contribueix a connectar a les persones en tots els seus vessants. Les jornades es configuren com un dels millors escenaris per a donar a conèixer i fer la presentació a tots els sectors d’ On Innovem com a plataforma tecnològica a disposició de les empreses i els agents d’innovació que vulguin formar part d’una xarxa de creixement i col·laboració professional. És la cara digital de l’Oficina Local de Transferència de la Tecnologia de Castelldefels i faciliten la connexió entre els agents d’innovació i les empreses per millorar la competitivitat. La iniciativa parteix, entre d’altres, de l’Ajuntament de Castelldefels i el Campus del Baix Llobregat de la UPC i el PMT com a socis, i compta amb finançament compartit de l’Ajuntament de Castelldefels, Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

En la segona edició d’aquestes Jornades, organitzades amb finançament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels, s’ha mantingut l’esperit i l’objectiu inicial i se n’ha afegit la possibilitat d’obrir l’espai expositor a les empreses que vulguin presentar els seus productes o projectes a l’Espai Fira ON. La localització de la Fira és de pas obligat per als assistents als espais on tenen lloc les ponències i tallers, per tant la seva capacitat d’incidència i la visibilitat dels expositors és garantida.

I l’encert d’aglutinar unes jornades que tenen l’avantatge d’especialitzar-se, per tal de ser el més pràctic i eficient, en cada un dels dies a un sector punter diferenciat i amb plena capacitat i potencialitat de transformació a través de l’emprenedoria i la innovació, auguren els millors resultats i una llarga i fructífera vida d’aquesta iniciativa al Baix Llobregat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto