www.elllobregat.com
Borrell: “S’han de connectar els barris i fer una ciutat respectuosa amb el medi ambient i sostenible”
Ampliar

Borrell: “S’han de connectar els barris i fer una ciutat respectuosa amb el medi ambient i sostenible”

miércoles 22 de enero de 2020, 16:00h
Entrevistem a Lourdes Borrell (PSC), cap de l'oposició a Sant Feliu, per parlar de les promeses per a la legislatura 2019-2023.
Quines són les principals qüestions i desafiaments del municipi que caldrà abordar en aquest mandat?
1- El soterrament de les vies del tren que comportarà molts problemes en la mobilitat y la falta d’aparcament
2- La finalització del II Pla d’habitatge de la ciutat que ja vàrem engegar i veurà la primera entrega de pisos al 2020 ( pisos de lloguer social, assequible, per joves famílies monoparentals ) i Els pisos Tutelats per la gent gran
3- Els propers 4 anys és molt important no pujar la pressió fiscal , ja que hi ha possibilitats de desacceleració de l’economia, i amb una pujada d’impostos por part del govern local, faria més dur per aquelles famílies que a la nostra ciutat te problemes per arribar a final de mes.

Ens podria concretar tres mesures que demanarà impulsar per treballar-les amb el govern al llarg d’aquest mandat?
Anteposar les necessitats en el serveis d’atenció a les persones, serveis socials, educatius, dones, joves, gent gran, com hem fet a l’anterior legislatura primer són les persones a la nostra ciutat, i no les banderes, i crec que aquest pacte està mol més preocupat per problemes que no són de ciutat.
No a la pujada de la pressió fiscal IBI, taxes, l’anterior mandat on nosaltres portaven Hisenda van baixar la pressió fiscal i l’IBI un 9%
Prepara la ciutat per la finalització del soterrament a finals del 2023 : fer les obres e inversions necessàries durant aquest 4 anys per deixar la ciutat preparada, col dir les obres del carrer Ajustin Domingo, Compte de Vilardaga, ampliació de l’edifici del Complex municipal i piscina exterior, completar les obres del camp de futbol Falguera y les Grasses i el canvi de gespa del dos, fer de la pista coberta del cementiri un nou pavelló , fer les millores del interior de Centre Cívic Roses.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
La gran actuació serà tot l’aprofitament de la nova centralitat dels terrenys que en deixarà el soterrament un cop finalitzi y que s’ha de fer amb la participació i la implicació de tota la ciutadania ja que serà un canvi històric que ha de tenir una mirada global de la ciutat y no parcial. La connectivitat entre barris, fer una ciutat respectuosa amb el medi ambient , sostenible, amb els equipaments necessaris :culturals, esportius, educatius, sanitaris, pisos de lloguer social, assequible , pisos tutelats per la gent gran.

Com descriuria els primers mesos del govern municipal?
Han estat uns mesos nefastos, en el que la població se sent no escoltada, sense regidories de barri la ultima la del mes de maig, amb problemes en la neteja, jardineria, recollida de residus y la pujada indiscriminada de la pressió fiscal del IBI puja un 1,2%, de la taxa d’escombraries el 12 %, pujada de tots els serveis 1,5% Tarifació social ( escoles Bressol, Escola de Música, Estadi Municipal, Escorxador) Serveis a la Gent Gran 1,5%, Zona blava 6,25%...., manca de transparència i participació, començant per un pacte de govern en l’ombra, on s’han donat cadires a canvi de vots a cada ple.

Com és la relació amb el nou equip de govern?
Amb molts problemes, la no acceptació que el PSC va guanyar les eleccions Municipals, som la força més votada i amb més regidores i regidors, els porta a la poca transparència com va passar a la web municipal, en esperar fi a mitjans de setembre en no atorgar un despatx, la distribució dins del ple. En definitiva... poca transparència, poca participació Vetllarem perquè es compleixin tots els plans aprovats,inversions i compromisos amb les entitats en el que varem esta governant i estarem al costat de totes les santfeliunques i santfeliunecs sent la seva veu al ple.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios