www.elllobregat.com
Marín: “Volem fer de l’Hospitalet una ciutat d’oportunitats per a tothom, on els drets estiguin garantits”
Ampliar

Marín: “Volem fer de l’Hospitalet una ciutat d’oportunitats per a tothom, on els drets estiguin garantits”

martes 28 de enero de 2020, 09:00h
Entrevistem a Núria Marín (PSC), alcaldessa de l'Hospitalet, per parlar de les promeses per a aquest mandat.
Quines són les principals qüestions i desafiaments del municipi que caldrà abordar en aquest mandat?
Fer de L’Hospitalet una ciutat amb oportunitats per a tothom, on els drets de ciutadania estiguin garantits. Una ciutat moderna, endreçada i segura, que ofereixi oportunitats a tothom i on els drets de tots els ciutadans i de totes les ciutadanes estiguin coberts. Totes les nostres polítiques estratègiques tenen com a objectiu assolir el dret al treball digne i generar oportunitats per a la nostra ciutadania, generant riquesa, però també mitjançant polítiques transversals en educació, salut, esport, cultura, joventut i serveis socials, amb les quals volem garantir la cohesió social.

Ens podria concretar tres objectius que es marca l’equip de govern per portar a terme els pròxims quatre anys?
El primer —com acabo d’explicar— és garantir la igualtat d’oportunitats, amb iniciatives com el programa de suport a la conversa en anglès i l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, o la inversió que fem en esport, la més alta dels municipis del nostre entorn.
El segon és avançar en la generació i la redistribució de la riquesa. Ho hem fet amb l’aposta pel Districte Econòmic i el turisme de negocis, i amb la nostra implicació amb Fira de Barcelona, i ho volem continuar fent amb el desenvolupament d’una nova plaça d’Europa al nord de la ciutat, a Can Rigal, on l’esport i la salut siguin el motor, lligats al complex esportiu L’Hospitalet Nord i a un nou hospital general de L’H que volem que la Generalitat construeixi.
El tercer objectiu, finalment, passa per la desaparició de dues grans cicatrius urbanes: les vies del tren i el soterrament de la Granvia, des de la plaça d’Europa fins al riu. Pel que fa a la Granvia, és un projecte que treballem conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i que permetrà desenvolupar el clúster biomèdic de Bellvitge i tenir el parc més gran de tota l’àrea metropolitana.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
En els pròxims anys veurem com es fa realitat la nostra gran reivindicació històrica: el soterrament de les vies del tren i la construcció de l’estació intermodal de la Torrassa. Sense vies ni autovies, L’Hospitalet serà una ciutat sense barreres, amb nous i grans espais lliures que milloraran la nostra qualitat de vida.

Quins aspectes creu que s’han de reformar o millorar de manera mancomunada amb altres municipis veïns?
Per treballar de forma efectiva en els grans reptes que tenim a les ciutats, com l’habitatge, el turisme, el civisme, la seguretat ciutadana o la mobilitat, ens cal una regulació conjunta. No pot ser que cada municipi apliqui criteris diferents en les seves Ordenances i posaré un exemple: l’ús dels patinets a la via pública. No pot ser que un mateix usuari es regeixi per normes diferents si és a un costat o a l’altre de la Riera Blanca.
Un altre tema cabdal és donar un nou impuls a la lluita contra la contaminació atmosfèrica, per tal de millorar la qualitat de l’aire que respirem. L’aire no entén de termes municipals i els municipis hem de treballar de forma coordinada per canviar l’actual model de mobilitat i guanyar espai urbà per als vianants.
Tornant a l’habitatge, en els darrers anys, la lluita contra la vulnerabilitat, la pobresa i l’exclusió habitacional ha estat —i ho continua sent avui— una prioritat en el nostre dia a dia. Malgrat la crisi econòmica i la manca de competències, els ajuntaments hem treballat juntament amb entitats, plataformes d’afectats, col·lectius ciutadans, bancs i agents socials. Però sense la col·laboració de la Generalitat i el Govern de l’Estat, sense sumar acords i trobar el consens necessari, no avançarem en la resolució d’aquest greu problema.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios