www.elllobregat.com
Marín: “Volem fer de l’Hospitalet una ciutat d’oportunitats per a tothom, on els drets estiguin garantits”
Ampliar

Marín: “Volem fer de l’Hospitalet una ciutat d’oportunitats per a tothom, on els drets estiguin garantits”

martes 28 de enero de 2020, 09:00h
Entrevistem a Núria Marín (PSC), alcaldessa de l'Hospitalet, per parlar de les promeses per a aquest mandat.
Quines són les principals qüestions i desafiaments del municipi que caldrà abordar en aquest mandat?
Fer de L’Hospitalet una ciutat amb oportunitats per a tothom, on els drets de ciutadania estiguin garantits. Una ciutat moderna, endreçada i segura, que ofereixi oportunitats a tothom i on els drets de tots els ciutadans i de totes les ciutadanes estiguin coberts. Totes les nostres polítiques estratègiques tenen com a objectiu assolir el dret al treball digne i generar oportunitats per a la nostra ciutadania, generant riquesa, però també mitjançant polítiques transversals en educació, salut, esport, cultura, joventut i serveis socials, amb les quals volem garantir la cohesió social.

Ens podria concretar tres objectius que es marca l’equip de govern per portar a terme els pròxims quatre anys?
El primer —com acabo d’explicar— és garantir la igualtat d’oportunitats, amb iniciatives com el programa de suport a la conversa en anglès i l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, o la inversió que fem en esport, la més alta dels municipis del nostre entorn.
El segon és avançar en la generació i la redistribució de la riquesa. Ho hem fet amb l’aposta pel Districte Econòmic i el turisme de negocis, i amb la nostra implicació amb Fira de Barcelona, i ho volem continuar fent amb el desenvolupament d’una nova plaça d’Europa al nord de la ciutat, a Can Rigal, on l’esport i la salut siguin el motor, lligats al complex esportiu L’Hospitalet Nord i a un nou hospital general de L’H que volem que la Generalitat construeixi.
El tercer objectiu, finalment, passa per la desaparició de dues grans cicatrius urbanes: les vies del tren i el soterrament de la Granvia, des de la plaça d’Europa fins al riu. Pel que fa a la Granvia, és un projecte que treballem conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i que permetrà desenvolupar el clúster biomèdic de Bellvitge i tenir el parc més gran de tota l’àrea metropolitana.

Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
En els pròxims anys veurem com es fa realitat la nostra gran reivindicació històrica: el soterrament de les vies del tren i la construcció de l’estació intermodal de la Torrassa. Sense vies ni autovies, L’Hospitalet serà una ciutat sense barreres, amb nous i grans espais lliures que milloraran la nostra qualitat de vida.

Quins aspectes creu que s’han de reformar o millorar de manera mancomunada amb altres municipis veïns?
Per treballar de forma efectiva en els grans reptes que tenim a les ciutats, com l’habitatge, el turisme, el civisme, la seguretat ciutadana o la mobilitat, ens cal una regulació conjunta. No pot ser que cada municipi apliqui criteris diferents en les seves Ordenances i posaré un exemple: l’ús dels patinets a la via pública. No pot ser que un mateix usuari es regeixi per normes diferents si és a un costat o a l’altre de la Riera Blanca.
Un altre tema cabdal és donar un nou impuls a la lluita contra la contaminació atmosfèrica, per tal de millorar la qualitat de l’aire que respirem. L’aire no entén de termes municipals i els municipis hem de treballar de forma coordinada per canviar l’actual model de mobilitat i guanyar espai urbà per als vianants.
Tornant a l’habitatge, en els darrers anys, la lluita contra la vulnerabilitat, la pobresa i l’exclusió habitacional ha estat —i ho continua sent avui— una prioritat en el nostre dia a dia. Malgrat la crisi econòmica i la manca de competències, els ajuntaments hem treballat juntament amb entitats, plataformes d’afectats, col·lectius ciutadans, bancs i agents socials. Però sense la col·laboració de la Generalitat i el Govern de l’Estat, sense sumar acords i trobar el consens necessari, no avançarem en la resolució d’aquest greu problema.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto