www.elllobregat.com
Bracons: “Estarem especialment atents als canvis urbanístics que proposi el govern”

Bracons: “Estarem especialment atents als canvis urbanístics que proposi el govern”

viernes 14 de febrero de 2020, 16:00h
Entrevistem a Josep Bracons (ERC), cap de l'oposició de Sant Joan Despí, per a parlar de les promeses per aquesta legislatura 2019-2023.

Quins considera que són els desafiaments que ha d’afrontar el municipi els pròxims quatre anys?
Tenim uns desafiaments globals, conjunts a la resta del país, que tenen a veure amb el canvi climàtic i el desenvolupament, amb la mobilitat, amb la lluita contra l’exclusió social i, com no, com encarem com a societat la manca de democràcia de l’Estat Espanyol, la repressió social i el fet de poder decidir el nostre futur com a nació


Ens podria concretar tres mesures que demanarà impulsar per treballar-les amb el govern al llarg d’aquest mandat?
El nostre grup està a l’oposició municipal, pel que difícilment podrem acomplir els nostres projectes, a no ser que se’ns aprovin mocions o esmenes a les OOFF i Pressupostos Municipals. Tot i això, estarem especialment atents als canvis urbanístics que se’ns proposin des del Govern, pel que fa al canvi d’usos del P.I. Fontsanta i més en concret a la zona de la Gallina Blanca. També treballarem per una política fiscal justa i per un Govern que faci de la transparència i de la participació ciutadana l’eix de la seva acció.


Quina és la gran actuació o projecte a llarg termini que necessita el municipi, encara que no s’assoleixi en aquest mandat?
Creiem que el que ens cal definir exactament és el model de ciutat que volem, tant pel que fa al nombre d’habitants i als equipaments futurs que caldrien, així com la xarxa de transport públic necessària per donar servei al més que possible augment de la població.


Com descriuria els primers mesos del govern municipal?
Pel que m’han explicat i pel que he vist, com una mera continuïtat de les legislatures anteriors, això si, amb aparents bones paraules i actituds. A mi, que sóc nou en política, no em deixa de sorprendre que coses tan bàsiques com un tracte institucional just a l’oposició municipal costi tant i tant de dur a terme.


Com és la relació amb el nou equip de govern?
De moment, com deia en el punt anterior, tot és molt correcte a nivell formal, sobretot amb els regidors que són nous a Govern. Veurem que passarà quan comencem a fer propostes a nivell local o bé com encaixaran les crítiques a la seva gestió.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios