www.elllobregat.com
El Govern impulsa la campanya “Un país, un equip” per a la represa de l’esport
Ampliar

El Govern impulsa la campanya “Un país, un equip” per a la represa de l’esport

viernes 02 de octubre de 2020, 09:00h
L’executiu català anima la població a reprendre la pràctica esportiva amb totes les garanties de prevenció i seguretat. La campanya també pretén reactivar social i econòmicament el sector esportiu del país, molt tocat per la Covid-19

El Govern de la Generalitat ha impulsat la campanya “Un país, un equip” amb l’objectiu d’animar la ciutadania a tornar a realitzar pràctica esportiva i activitat física, coincidint amb la progressiva tornada a l’activitat i l’inici de la temporada esportiva després de les vacances d’estiu. També vol reactivar social i econòmicament un sector molt tocat per la irrupció de la Covid-19.

Tenint en compte que la pandèmia del coronavirus ha impedit que la població catalana hagi pogut gaudir de l’esport i l’activitat física en plenitud de condicions, amb un confinament obligat durant gairebé dos mesos, la campanya, impulsada per la Secretaria General de Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), “vol aprofitar la progressiva tornada a l’activitat per part del món de l’esport durant l’etapa de represa per fer que la ciutadania confiï en les mesures preventives que han establert les autoritats sanitàries i esportives i el propi sector, i vegi l’esport com una activitat segura. Evidències científiques han demostrat, a més, que les persones que millor superen la malaltia de la Covid-19 són les que gaudien d’un millor estat físic”, afirma el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras.

Així mateix, la campanya “Un país, un equip” s’emmarca en un dels eixos principals d’actuació de la SGEAF, que pretén fomentar la pràctica de l’esport i de l’activitat física a tots els segments de població amb la finalitat de construir una societat més saludable, en què la pràctica de l’activitat física esdevingui un hàbit diari i durant tota la vida de les persones.

A través de l’anunci de televisió i ràdio, el Govern vo motivar persones de totes les edats a tornar a la pista, el pavelló, el gimnàs, la piscina, el carrer, etc. per mantenir aquest estil saludable després d’un dur confinament en què el bon comportament de la població ha permès al país superar la fase més crítica de la pandèmia. Aquesta represa esportiva també permet, en conseqüència, ajudar aquestes instal·lacions a tornar a tenir usuaris i activitat.
“El missatge de la campanya va dirigit tant a la població en general com a practicants potencials d’activitat física i esportiva, així com, especialment, a tots els agents que configuren el teixit esportiu de Catalunya, és a dir, entitats esportives, administracions locals i empreses que tenen per objecte la promoció, el foment i la prestació de serveis vinculats amb l’esport i l’activitat física a Catalunya, als quals demanem complicitat per tornar a activar el sector”, afegeix Gerard Figueras.

“Altres àmbits del país ja s’estan activant, i ara ens toca a nosaltres, l’esport. Demanem el compromís de tots els agents esportius de Catalunya per enfortir aquest sector, perquè si actuem com a país i com un equip en garantirem la continuïtat i el progrés”, ha conclòs. S’emetrà l’espot i la falca de la campanya per televisió, ràdio i portals digitals, i també es difondrà per les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram i Youtube.

Un pla i ajuts per a la represa esportiva
La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) va presentar a finals de juny el Pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives per a l’etapa de represa, que recull les mesures que regeixen el desenvolupament de l’esport i l’activitat física a Catalunya en aquelles zones del territori que no tenen limitacions o restriccions específiques. El document explica al sector esportiu català com s’han de celebrar les competicions i esdeveniments esportius, les activitats de lleure esportiu iu per a menors, les assemblees i reunions de les entitats, així com les mesures que cal adoptar en les instal· lacions esportives, piscines i centres de tecnificació.

A més, per pal·liar l’impacte econòmic negatiu de la Covid-19 en el sector de l’esport i l’activitat física de Catalunya, el Govern va impulsar el Pacte Nacional per a la Reactivació de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, dotat amb un total de 61,5 milions d’euros durant el 2020 en forma de subvencions, programes i línies de finançament per preservar l’activitat esportiva i la viabilitat dels agents que la fan possible. D’aquest import, més de 40 milions ja han estat tramitats per a Ajuntaments, Consells Esportius, federacions, clubs i esportistes. En paral·lel, l’executiu català va demanar noves mesures en el marc de la Comissió per a l’Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 (CORECO).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto