www.elllobregat.com
El Govern homenatja els esportistes catalans que van brillar als Jocs de Tòquio
Ampliar

El Govern homenatja els esportistes catalans que van brillar als Jocs de Tòquio

sábado 02 de octubre de 2021, 04:07h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, va rebre al Palau de la Generalitat els esportistes olímpics i paralímpics catalans que van obtenir medalla o diploma als Jocs de Tòquio, i va reivindicar que “els valors de l’esport ens ajuden a superar les desigualtats” i, en conseqüència, “un país esportiu és un país vertebrat”.

Tal com va explicar el president, “la importància del treball en equip, l’esperit de superació col·lectiva i el respecte pel rival són valors aplicables a qualsevol àmbit de la societat”. En l’acte, també hi van ser presents el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, així com el director del CAR, Ramon Terrassa, i presidents de diverses federacions catalanes.

El cap de l’Executiu va felicitar aquests esportistes que han mostrat la seva “capacitat de superació” després d’haver participat en uns Jocs marcats per la pandèmia de la Covid-19, on “heu mostrat gran capacitat d’adaptació i de superposar-vos a dificultats”. “Sou un exemple al qual ens hem d’emmirallar tota la societat”, va afegir. El president de la Generalitat va aprofitar per fer extensiva aquesta felicitació als esportistes, així com a la xarxa de clubs i entitats esportives de Catalunya, que “és un del grans col·lectius que formen la ciutadania, especialment els nostres infants i joves”.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que Catalunya és un país amb una forta tradició esportiva. “Els valors de l’esport són els valors del nostre país. De la constància, de la fortalesa, de la superació però també de la cohesió social, de la internacionalització”, va afirmar.

Reforçar el CAR de Sant Cugat
Vilagrà, després de manifestar que els esportistes assistents a la recepció “sou el present però també el futur d’aquest país esportiu”, va destacar que el Govern català fa aquesta legislatura una aposta ferma per l’esport. I en aquest sentit, va apuntar, per exemple, la voluntat de reforçar el CAR de Sant Cugat amb una coordinació de la tecnificació esportiva arreu del país i també fomentant l’esport femení.

La representació d’esportistes catalans presents al Palau de la Generalitat van fer un reeixit paper en la cita japonesa. En els Jocs Olímpics, on van participar 99 atletes de casa nostra, l’esport català va participar en 5 (tres de plata i dos de bronze) de les 17 medalles obtingudes per la delegació estatal i va sumar 70 diplomes (un 70% dels participants catalans van obtenir-lo). En la cita paralímpica, 23 esportistes catalans van participar en 15 (4 d’or, 6 de plata i 5 de bronze) de les 36 medalles que va guanyar l’equip estatal, a banda d’aconseguir 25 diplomes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios