www.elllobregat.com
El Museu de les Aigües presenta la 1ª docusèrie del cicle integral de l’aigua
Ampliar

El Museu de les Aigües presenta la 1ª docusèrie del cicle integral de l’aigua

viernes 06 de mayo de 2022, 20:14h

El Museu de les Aigües presenta la docusèrie “L’aigua, l’impuls de la ciutat”, una sèrie de 4 capítols que explica, per primera vegada en aquest format, el cicle integral de l’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte audiovisual explica els reptes de fer que l’aigua arribi a totes les llars: des del moment de captació de l’aigua al medi fins a la depuració i retorn al seu cicle. La sèrie documental es divideix en 4 capítols que ensenyen tot el procés tecnològic i humà que s’amaga darrere el fet d’obrir i tancar una aixeta.
El primer capítol “El repte de captar l’aigua” explica el procés de captació de l’aigua al medi per tal d’abastir les llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El segon capítol, “El repte de potabilitzar l’aigua”, recorre tots el processos que viu l’aigua per tal de complir amb totes les mesures sanitàries i garanties de qualitat. El tercer capítol, “El repte de fer arribar l’aigua a la teva aixeta” mostra el complex sistema de bombament, dipòsits i conduccions de més de 4.500 km per tota la ciutat que segueix l’aigua i que es gestiona des del Centre Operatiu de Control. I finalment, el quart capítol “El repte de depurar i retornar l’aigua” ensenya com després de ser utilitzada, l’aigua torna al medi en les millors condicions possibles, o bé es regenerada, a punt per tornar a ser utilitzada i començar novament el cicle.
“L’aigua, l’impuls de la ciutat” és una docusèrie que ens fa partícips de tots els processos tecnològics i també humans que conformen el cicle integral de l’aigua de Barcelona. El documental ensenya també el factor humà del procés, amb testimonis de professionals que diàriament fan possible el correcte funcionament del procés.
En paral·lel a la docusèrie, al canal de Youtube del Museu de les Aigües, es plantejaran a través de les xarxes socials del museu preguntes sobre aquests reptes per tal de generar consciència sobre l’ús sostenible de l’aigua.
El Museu de les Aigües des de 2004, s’ha consolidat com a referent en educació i divulgació del coneixement de l’aigua, el patrimoni hidràulic i la sostenibilitat. Des de març de 2020 ha accelerat la seva transformació digital per mantenir la seva missió d’educació i divulgació del coneixement de l’aigua. Així, a través de formats innovadors com la docusèrie “L’aigua, l’impuls de la ciutat”, el Museu de les Aigües trenca barreres i condicionants existents de l’espai físic per seguir apropant el coneixement de l’aigua al públic.
Descobreix la docusèrie del Museu al següent enllaç: https://www.museudelesaigues.cat/activitats/docuserie-aigua-impuls-ciutat/ .

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios