www.elllobregat.com

Comença la cursa electoral i cal pensar, valorar i finalment anar a votar

sábado 15 de abril de 2023, 12:00h
Aquest mes comença la primavera i com diu el refrany "la primavera la sang altera".

Dons esperem que en segons quins àmbits la sang no s'alteri massa més perquè ja en tenim prou amb la que s'està vessant a la guerra de Rússia contra Ucraïna. Ja s'ha acabat la Setmana Santa i, mica en mica, anem tornant a la normalitat, amb una primavera que vindrà carregada d'esdeveniments.És a dir, fa temps que hem estat parlant de la crisi climàtic.

Com que el 28 de maig hi ha eleccions municipals i autonòmiques els partits polítics ja estan carregant les piles per emprendre la carrera i arribar primers al capdavant dels resultats. Ara toca fer balanç, explicar el què s'ha fet, informar dels projectes que estan en curs i convèncer a la ciutadania, els electors en definitiva. I mentre tant, com que la vida continua, no es poden deixar de banda les prioritats que cada territori té per engegar la nova etapa de quatre anys de mandat.

Limitar els preus del lloguer, més habitatge assequible per a joves, més oferta d'oci nocturn per a adolescents i també atenció psicològica per a aquesta franja d'edat, així com accions per combatre la soledat social són només algunes de les inquietuds que van expressar els ciutadans que van assistir a la jornada de construcció del programa electoral del PSC del Prat. Aquest partit ja ha aprovat la llista de candidats per les eleccions municipals que encapçala Juan Pedro Pérez.

També al Prat de Llobregat s'ha celebrat una jornada tècnica anomenada "Territori Delta", organitzada pel la conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat amb l'assistència de la consellera, Teresa Jordà. L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler ha recordat que el Delta del Llobregat es un territori de camins i de cruïlles i ha afirmat rotundament que els projectes d'infraestructures cada cop més faraòniques no tenen cap sentit. "Cal pensar en clau de país i decidir els models de territori, transport, d'infraestructures que necessitem".

Tot i que ja estem immersos en plena campanya electoral cal recordar que El Prat no pot abaixar la guàrdia perquè el seu territori està amb un entorn molt llaminer per a empreses i per a molts sectors econòmics i, per tant, la expansió de l'aeroport, sempre planeja per damunt dels caps dels pratencs i pratenques. Sigui com sigui i per a on sigui: sobre el mar, o destruint la zona de La Ricarda, tan se val. No pot ser que no imperi el sentit comú i les mirades vagin cap a uns altres projectes que ja he reivindicat en altres ocasions: utilitzar els altres aeroports que hi ha a Catalunya i que el tren d'Alta Velocitat comuniqui els aeroports de Reus i Girona amb El Prat. Això seria cabdal per vertebrar el territori i donar vida a d'altres indrets de Catalunya.

I com també és cabdal una bona alimentació, cal destacar la celebració de les XIV Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, a la Masia Cal Jaume del Bitxot, una construcció inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Les jornades són el tret d'inici per tastar el pollastre Pota blava, la carxofa Prat i els productes frescos del Parc Agrari del Baix Llobregat. En aquesta edició la ciutat protagonista és El Prat i hi han participat 13 ciutats més del Baix Llobregat i el Barcelonès. Ha estat una activitat pionera, de referència a la comarca i vinculada al producte del nostre territori, refermant la potència agrícola i gastronòmica del Baix Llobregat! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios