www.elllobregat.com
Territori social: les aliances per a la millora del futur de les persones
Ampliar

Territori social: les aliances per a la millora del futur de les persones

domingo 03 de septiembre de 2023, 20:00h
Aigües de Barcelona promou amb els municipis un programa per afavorir l’ocupabilitat i la inserció laboral en situacions de vulnerabilitat.

Una palanca de canvi per transformar la vida de les persones en situació més vulnerable, aprofitant totes les oportunitats que ofereix el món local. Aquest és l’objectiu del programa Territori social, cocreat per Aigües de Barcelona i els ajuntaments de cada municipi on es desplega. La iniciativa vol millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat, tenint en compte les particularitats i les necessitats concretes de cada territori.

A cada municipi, els projectes de Territori social es construeixen creant sinergies, a partir del diàleg, les aliances i el treball conjunt entre Aigües de Barcelona, els ajuntaments i les entitats del tercer sector. Un exemple de tota la força de la col·laboració publicoprivada.

Acord amb la Diputació

Un conveni amb la Diputació de Barcelona, a través del seu projecte Barris i comunitats, ha permès a Aigües de Barcelona posar en marxa aquest any dos projectes: un al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet i un altre a les Planes - Blocs Florida, a l’Hospitalet de Llobregat, centrats en l’ocupació i l’atenció comunitària.

Pel que fa al barri del Fondo, es tracta d’un projecte d’empoderament i generació de vincles comunitaris. La iniciativa s’adreça a joves i a dones amb baixa qualificació professional i inclou una introducció a oficis relacionats amb les feines manuals, l’atenció a les persones i les competències verdes. En el cas de l’Hospitalet de Llobregat, el projecte ofereix un espai per tal que el veïnat del barri pugui dur a terme els seus tràmits i gestions telemàtiques de manera virtual amb el suport dels dinamitzadors, joves del barri que han estat formats en competències digitals per millorar la seva ocupabilitat. La iniciativa ha atès 2.648 persones des del gener fins al març de 2023, i ha ofert 9 formacions per a 30 alumnes.

Territori social també ha desenvolupat projectes a altres municipis metropolitans, com Montcada i Reixac (inclusió de persones amb diversitat funcional intel·lectual en el món del comerç i la jardineria, i de dones en sectors com el transport i la logística) i Sant Boi de Llobregat (disseny d’un parc urbà per a la pràctica esportiva i impuls d’una escola-taller per a joves).

El futur no està escrit. És a les nostres mans obrir finestres a noves oportunitats. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios