www.elllobregat.com
L’Hospitalet planta cara a la inseguretat amb més policia al carrer i millor il·luminació
Ampliar

L’Hospitalet planta cara a la inseguretat amb més policia al carrer i millor il·luminació

domingo 04 de febrero de 2024, 11:00h
L’alcaldessa Núria Marín anuncia l’increment a la Junta Local de Seguretat que confirma l’augment d’un 8% dels delictes a la ciutat. El 2023 es va millorar l’enllumenat públic amb la substitució de 5.669 punts de llum per LEDs i es van canviar 167 columnes deteriorades

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el delegat del Govern a Catalunya, Carles Prieto, van assistir el passat 19 de gener a la Junta Local de Seguretat de la ciutat, que es va celebrar al Saló de Plens de l’Ajuntament, on es van presentar els principals indicadors de seguretat i les dades delinqüencials a la ciutat

L’alcaldessa Núria Marín s’ha mostrat molt preocupada per l’augment d’un 8 % dels delictes a la ciutat i, sobretot, per l’increment d’un 23,1 % dels robatoris amb violència i intimidació. “Són unes dades que m’inquieten. Em preocupen molt. Perquè aquest tipus de delictes són els que es cometen al carrer, amb estrebades, que afecten sobretot les persones grans i generen molta alarma social”, ha dit l’alcaldessa de L’Hospitalet.

Marín ha assegurat que des de l’Ajuntament s’ha pres nota de la percepció d’inseguretat que transmet la ciutadania. En aquest sentit, s’ha fet una nova organització de la Guàrdia Urbana posant l’èmfasi en la proximitat i, alhora, s’està millorant l’espai públic i la il·luminació: “Durant les properes setmanes, veureu com hem intensificat la presència policial als barris, en especial a les àrees comercials, mercats i zones escolars per establir una relació de confiança que millori la percepció de seguretat i previngui els delictes”.
Marín, Elena i Prieto han coincidit a destacar l’excel·lent coordinació i col·laboració entre els cossos policials que operen al territori, així com en el compromís de totes les institucions de continuar incrementant els recursos i efectius destinats a fer front a les noves tipologies de delictes i garantir la seguretat a L’Hospitalet. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana té previst convocar aquest 2024 una quarantena de places de policies locals.

Millora de l'enllumenat públic

Pel que fa a la il·luminació, L’Hospitalet va millorar el 2023 l’enllumenat públic de la ciutat amb la substitució de 5.669 punts de llum per tecnologia led (llum blanca) i el canvi de 167 columnes i suports de fanals que estaven en avançat estat d’oxidació.
L’actuació ha permès aconseguir un espai públic millor i de més qualitat, adequant els nivells lumínics als usos dels diferents carrers i zones de la ciutat i assolint més sensació de seguretat, i amb criteris de sostenibilitat energètica i manteniment.

Així, es van canviar a tecnologia led 2.515 lluminàries de descàrrega a Bellvitge i Gornal —els llums són ja cent per cent blancs en aquests barris—, i a tota la ciutat es van substituir 1.386 de tipus globus i 1.768 de tipus viari (1.055 als barris de Can Serra, la Florida i Pubilla Cases), seguint diversos criteris de millora lumínica. En total, el 2023 es van canviar el 23,79 % de les lluminàries instal·lades a la ciutat.

Estalvi energètic

Amb aquesta operació s’ha assolit una millor il·luminació de l’espai públic i un estalvi energètic anual d’1.750.000 quilowatts hora (kWh), equivalent a reduir 840 tones d’emissions de diòxid de carboni (CO2).
Els treballs duts a terme els darrers anys per l’Ajuntament per millorar la il·luminació de carrers i espais públics de L’Hospitalet tenen com a objectiu assolir un bon nivell de confort i garantir un ambient segur i còmode a la ciutadania. Per primera vegada s’ha preguntat en el Baròmetre per l’enllumenat públic, que obté un 6,4 de puntuació.

Les actuacions continuaran aquest any 2024 amb el reforç i la millora lumínica d’una trentena d’emplaçaments de tots els districtes de la ciutat on s’ha detectat una il·luminació insuficient, per manca de punts de llum, pel tipus de lluminàries o bé per les característiques de les ubicacions. S’hi destinaran al voltant d’un milió d’euros. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios