www.elllobregat.com
D'esquerra a dreta: L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, caracteritzada de Clara Campoamor, de qui diu que es difressaria; al centre, Jesús Vila fent de Groucho, al costat de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que opta per Frida Kahlo. Tot plegat, observat per un pagès del Parc Agrari que s'ho mira entre encuriosit i perplex, al costat de Juan Carlos Valero, fent d'Spiderman
Ampliar
D'esquerra a dreta: L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, caracteritzada de Clara Campoamor, de qui diu que es difressaria; al centre, Jesús Vila fent de Groucho, al costat de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que opta per Frida Kahlo. Tot plegat, observat per un pagès del Parc Agrari que s'ho mira entre encuriosit i perplex, al costat de Juan Carlos Valero, fent d'Spiderman (Foto: Elaboració Pròpia)

La comarca es disfressa

viernes 07 de febrero de 2020, 08:54h
Escalfa motors per a la disbauxa de Carnaval amb mini entrevistes a celebritats del Baix Llobregat.

Carnestoltes és la transgressió convertida en tradició. Aquesta és potser una de les millors i més acurades definicions que s’han fet de la festa més boja de l’any, que anima a sortir al carrer i deixar-se emportar pel ritme durant el febrer, un d’aquells mesos de l’any enmig del no-res i que més d’un el descriuria com ‘ni chicha ni limoná’.

Aquesta última dita és obra de la casa, però la definició que obre aquest article és de Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals (CECBLLOB), que juntament amb altres personalitats s’ha prestat a participar en aquesta peça esbojarrada. Cal dir, però, que els participants han tingut molta cura a l’hora de respondre a les preguntes que els hem plantejat. La primera fa referència a l’esperit de Carnestoltes en si mateix, les bogeries. En quest sentit, els nostres famosos han explicat experiències d’allò més diverses. Destaca la de l’actual alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, que reconeix haver sortit a tallar carreteres. No, no es refereix a l’octubre passat, després de la sentència del procés, sinó a fa prop de dues dècades, durant la segona intervenció nord-americana a l’Iraq. En aquella ocasió, recorda, va col·laborar a tallar l’AP-7 a Bellaterra. “Impressiona”. I tant, que deu impressionar.

Una col·lega de professió, l’alcaldessa de Sant Boi Lluïsa Moret, assegura, sorneguera, que allò més boig que ha fet a la seva vida ha estat dedicar-se a la política. I és que les professions i la feina, tot i el seu caràcter seriós i repetitiu, donen peu a respostes esbojarrades. “El més boig que he fet mai és fer-me periodista, en comptes de pianista en una casa de barrets”, bromeja Juan Carlos Valero, periodista i editor executiu d’aquesta capçalera.

N’hi ha d’altres, com la que aporta la presentadora lleidatana i filla adoptiva de Castelldefels, Ares Teixidó, de més sentides. “El més boig i alhora més gratificant que he fet mai és crear un projecte dedicat a la malaltia crònica que em van diagnosticar fa tot just un any, la diabetis tipus 1”, respon Teixidó, que amb aquesta lloable iniciativa, Sweet Warrior, vol visibilitzar les persones quepateixen aquesta afecció que obliga a injectar-se insulina diàriament per sempre.

També hem preguntat els famosos sobre quines seran respostes de tots els colors, des dels que s’han mullat i respost des del cor -o des de la ironia més absoluta- fins a aquells que no ho tenen del tot clar. Moret ha triat Frida Kahlo, “un referent de l’empoderament de les dones”. En aquesta línia s’han manifestat Teixidó i Muñoz, que escollirien disfressar-se de dones valentes i lluitadores. Muñoz va un pèl més enllà i proposa Clara Campoamor, defensora del sufragi per a les dones de principis del segle XX.
Per la seva banda, Valero diu que li agradaria vestir-sed’Spiderman, ja que considera que “un gran poder comporta una gran responsabilitat”, mentre que el periodista Jesús Vila, que diu que segueix sent marxista, tria a qualsevol personatge dels germans Marx.

A qui li dedicaries una xirigota?

Si parlem de Carnestoltes hem de parlar de xirigotes, que tot i que és una tradició gaditana, cada cop té més presència al Baix Llobregat. Els nostres participants han aprofitat aquest article per confessar a qui li dedicarien una d’aquestes jocoses composicions. “Se la mereix el president Torra, tot i que també la dedicaria al senyor Puigdemont i li ensenyaria a tocar la guitarra”, etziba Vila. Seguint amb polítics, Muñoz li dedicaria a un company de partit, Pablo Iglesias, mentre que Valero ho faria als “alcaldes i alcaldesses que tenen majoria absoluta, perquè tenen -diu- ‘vacances’ de 4 anys”. A continuació, algunes de les entrevistes senceres:

Lluïsa Moret: "Dedicaria una xirigota al masclisme més ranci, s'ha de posar en evidència"

Ares Teixidó: "Guardo molt bon record de les festes de Carnastoltes que he viscut a Castelldefels"

Lidia Muñoz: "Li dedicaria una xirigota gaditana a Pablo Iglesias"

Genoveva Català: "No hi ha indrets únics per viure l'amor, n'he viscut en molts indrets"

Juan Carlos Valero: "Practico la frase que li va dir a Spiderman el seu tiet: tot poder comporta una gran responsabilitat"

Eva Martínez: "El més boig que he fet ha estat fer el Camí de Santiago en cotxe en una sola nit"

Jesús Vila: "M'agradaria qualsevol disfressa dels germans Marx"

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios