www.elllobregat.com

ESTIMADA NATURA

Apicultor per un dia, només a Viladecans

Apicultor per un dia, només a Viladecans

Per BCN Content Factory

La Casa de les Abelles és el primer centre pedagògic de pol·linització de Catalunya. L’espai ofereix visites per a conèixer la important labor d’aquests insectes

La pol·linització de les abelles és clau per a la vida humana. Resulta increïble que uns insectes tan petits, dels quals ens allunyem per les seves picades, siguin la base del bon funcionament del planeta. Les abelles, de flor en flor, realitzen la funció de pol·linització, base per al 90% dels aliments conreats a tot el món.

Aquest pilar oblidat de la subsistència humana ha pres forma a Viladecans, on s’ha creat la Casa de les Abelles al Mas Ratés, amb una finalitat pedagògica de conscienciar la població dels problemes que implica la disminució d’aquests himenòpters als nostres parcs, boscos i avingudes.

Viladecans manté una relació especial amb les abelles. El projecte Bee Happy, presentat en el Smart City Expo World Congress de 2016, ha convertit la ciutat en un centre pedagògic indispensable per lluitar contra l’extinció de l’espècie i la contaminació ambiental. La Festa de la Mel és el gran esdeveniment on es revela el fràgil ecosistema en el qual estem immersos.

Les bresques al costat de la Casa de les Abelles, en el terrat de l’Atrium o al Parc Agrari, creen un entorn ideal per conèixer de primera mà la vida d’un apicultor i la importància, avui en dia, de la professió. El projecte Bee Happy és una font essencial per estudiar els nivells de contaminació a través d’un projecte amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

‘Made in’ Viladecans

Ésser apicultor per un dia. Amb aquesta fi­losofia, la ciutadania pot anar de manera gratuïta a conèixer tota la història d’aquestes productores de biodiversitat. Les explicacions van acompanyades d’un passeig per les bresques amb roba i casc d’apicultor. No volem enfadar l’eixam amb les nostres mirades, i sempre és millor prevenir-se davant possibles picades. La defensa del rusc és un dels principis que aquests animals, atacats per paràsits, vespes i el propi ésser humà, tenen molt interioritzat. És millor acostar-se ben vestits.

La mel que produeixen les abelles a Viladecans s’envasa i s’utilitza com a obsequi per als actes institucionals del consistori. Aquest menjar made in Viladecans serveix, a més, per sensibilitzar i divulgar de manera permanent sobre el valor d’aquests insectes.

La Casa de les Abelles està oberta els caps de setmana i acull visites escolars entre setmana. Un museu de la pol·linització d’aquests insectes que fan possible la vida en el nostre planeta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto